برند Brand چیست

برند کلمه‌ای است که ممکن است ما در طول زندگی‌مان بارها و بارها آن را بشنویم. حتماً تا به کنون این سؤال را از خود پرسیده‌اید که برند چیست؟! برند همان شرکت است یا یک نام تجاری؟ سؤال های زیادی در این حوزه مطرح است که همیشه پاسخ مشخصی برای آن‌ها وجود ندارد. اما به‌طور خلاصه می‌توانیم بگوییم که برند یک هویت تجاری است. به‌هرحال قصد داریم تا در این مقاله به بسیاری از سؤالات شما در ارتباط با برند و برندینگ پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

برند یعنی چه؟

هر شخص و یا هر شرکتی تعریفی خاص از برند دارد. به‌نوعی می‌توان گفت که ده‌ها تعریف از این واژه دیده می‌شود که هرکدامشان به‌نوعی درست به نظر می‌رسند. خب بیایید با ساده‌ترین این تعاریف شروع کنیم! برند (Brand) یا نام تجاری یک نام، عبارت، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که مشخص‌کننده خدمات یا محصولی خاص باشد که به‌وسیله آن از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز می‌گردد.

Brand یک راه‌حل مناسب برای متمایز کردن شرکت و خدمات خود از دیگر شرکت‌ها است. به‌نوعی باید بگوییم که برند می‌تواند شمارا در بین تعداد زیادی از ارائه‌دهندگان خدمات برجسته‌تر کرده و نظرات را به سمتتان معطوف کند. استفاده از یک برند مناسب کمک می‌کند که اولین مشتری‌ها را به مشتری‌هایی مادام‌العمر تبدیل نماید. به عبارتی اگر می‌خواهید در کسب‌وکار خود رشد کنید ابتدا باید به‌تمامی جنبه‌های رشد و ارتقاء برندتان توجه کنید.

بدون شک Brand با ارزش‌ترین دارایی یک شرکت است؛ زیرا بسیاری از مردم شرکت‌ها را با برندهای شان مورداشاره قرار می‌دهند. برند یک شرکت ارزش زیادی در بازار بورس به همراه دارد و صعود یا نزول آن سهامداران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل توجه و کمک به رشد برند بهترین راه ممکن برای توسعه کسب‌وکار است.

برند Brand چیست

گفتنی است بسیاری از مردم تصور می‌کنند که ساخت یک برند تنها از چند مرحله ساخت لوگو و شعارهای تبلیغاتی تشکیل می‌شود. اما این موضوع فراتر از چیزی است که به آن فکر می‌کنید. ما در این مقاله تمامی تلاش خود را کرده‌ایم که شما عزیزان را با این مفهوم آشنا کنیم. پس برای آشنایی هر چه بیشتر با برند و برندینگ ما را دنبال کنید.

تاریخچه برند

کلمه برند به معنای امروزی آن از کلمه «Brand» گرفته شده است که یک کلمه اسکاندیناوی و به معنای سوختن است. در حدود 950 سال پس از میلاد مسیح، کلمه brand به یک قطعه چوب آتشین اشاره می‌شد تا در سال 1500 میلادی، این واژه را به علامت سوختگی روی گاوها که برای نشان دادن مالکیت بر آن‌ها انجام می‌شد، به کار بردند. هر فرد روستایی که گاو نگه‌داری می‌کرد، یک علامت مخصوص هم داشت که روی گاوهای مزرعه خود با داغ گذاشتن بر پوست حیوان، حک می‌کرد.

What is a brand?

در ایران خودمان هم در روستاها حتما دیده‌اید که گوسفندان با رنگی متمایز می‌شوند. به این صورت که قسمت کوچکی از پشم گوسفندان رنگ می‌شود که احیانا با گوسفندان همسایه‌ها قاطی نشوند یا اگر گم یا دزدیده شدند، به راحتی قابل شناسایی باشند. وجه مشترک برند قدیمی با برند امروزی این است که هر برند باید ساده، منحصربه‌فرد و با درک آسان باشد.

برندینگ

برندینگ فعالیت هایی است که برای ایجاد یک برند انجام می‌شود. آن زمان که هنوز برندی وجود ندارد و مردم از وجود آن بی‌خبر هستند، برندینگ به میدان می‌آید و تلاش می‌کند که با استفاده از روش‌ها و ابزارهایی که دارد، برند را خلق کند. برندینگ کاری می‌کند که افراد، محصول یا خدمت را ببینند و انتخاب کنند.

در بازارهایی که پر از برندهای بزرگ و کوچک است، رقابت بر سر کسب بهترین جایگاه در بازار بسیار شدید است. در چنین شرایطی است که متخصص برندسازی یا مشاور برندسازی ، قادر است که بهترین استراتژی برندینگ را به زبان اجرایی برای موفق شدن برند تعریف و تدوین می‌نماید.

اما برندینگ به فر آیند مادری گفته می شود که در مجموع منجر به خلق ارزش مطلوب ما در ذهن مشتری است، تمام چیزی‌هایی که مشتری در خصوص هویت تجاری شما، شامل حس، تجربه و تداعیات ذهنی باید بداند یا احساس به درک کند، شامل این مجموعه فعالیت هاست.

برندسازی

بواسطه یک نام، نشان، لوگو، رنگبندی، شعار و ترکیبی از آنها در کنار هم مشتری می تواند، در دریایی از محصولات و خدمات مشابه آن چیزی که بدنبال آن است را راحت تر انتخاب و بدست بیاورد.

البته اعتقاد بسیاری از کارشناسان برندسازی با برندینگ تفاوت دارد. در واقع در برندسازی شما مشغول ساخت یک برند و افزایش آگاهی نسبت به آن هستید. اما در برندینگ همان مجموعه اقداماتی را انجام می‌دهید که مربوط به خلق ارزش برای مشتری و نحوه درک او از کسب و کار می‌شود. اما مرسوم است که از همان واژه برندسازی استفاده می‌شود.

brand

احتیاجات برندینگ

اجزاء برند شامل لوگو ، اسم تجاری ، وب‌سایت ، بسته‌بندی و لوازم ترفیع فروش (هر آنچه بشود طرح لوگو را روی آن زد ) کانال ارتباطی برند با مخاطب است.

از الزامات brand یک لوگوی ساده و در عین حال خاص و زیبا است که عکس آن بتواند بیانگر هویت شما باشد. از دیگر نیاز های یک برند علاوه بر نام تجاری یک وب سایت کامل و جذاب است که مخاطبان را به خودش جذب کند. یکی از مهم ترین فاکتور ها معرفی برند به جامع هدف خریدار ها است که تبلیغات از اساسی ترین ملزومات آن است.

Brand Definition

مزایای برندسازی

یکی از مهمترین اهداف هر کسب و کاری که هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود، برندسازی است. اما این کار چه مزایایی دارد که باعث شده تا این اندازه مهم باشد.

  • افزایش آگاهی از برند: بدون شک یکی از مهمترین مزایای برندسازی، افزایش آگاهی از brand است؛ چرا که باعث می‌شود مخاطبان بیشتری با کسب و کار شما آشنا شوند.
  • افزایش مشتریان و فروش: طبیعتا هر چه افراد بیشتری با کسب و کار شما آشنا شوند در نتیجه درک بهتری خواهند داشت و همین مسئله باعث می‌شود اعتماد آنها نسبت به شما افزایش پیدا کند. در نهاین این مسئله کمک می‌کند تا مشتریان بیشتری پیدا کنید.
  • افزایش اعتبار: برندهایی که قوی‌تر هستند، اعتبار بیشتری دارند؛ چرا که باعث می‌شود افراد زیادی به آنها سر بزنند و این کسب و کار را یک منبع موثق بدانند.
  • ارتقای ارزش کسب و کار: یکی دیگر از مهمترین مزیت‌های برندسازی خوب این است که رفته‌رفته جایگاه بسیار خوبی در بازار پیدا می‌کنید و همین امر باعث ارتقای ارزش برند شما می‌شود.
خلق برند قوی

حالا بعد از تمام توضیحاتی که ارائه کردیم، مهمترین سوال اینجاست که چگونه یک برند قوی خلق کنیم؟ برای پاسخ به این سوال همچنان همراه ما باشید. برای اینکه یک برند قوی داشته باشید، باید ۵ مرحله زیر را به درستی پشت سر بگذارید.

هدف‌گذاری: همان‌طور که گفتیم یکی از کلیدی‌ترین عناصر برندسازی، هدف است. با اینکه همه برای کسب درآمد فعالیت می‌کنند و هدف نهایی پول است، ولی تمام ماجرا نیست و باید اهداف عمیق‌تر و ارزشمندتری داشته باشید.

  1. ببینید برای چه شروع کردید؟ چرا ادامه می‌دهد و به کجا می‌خواهید برسید؟ آیا می‌توانید باعث خوشحالی دیگران شوید؟ و…
  2. ارزش‌های پیشنهادی و مزایای رقابتی: بررسی کنید چه ویژگی‌های باعث می‌شود از دیگران متمایز باشید و مشتریان از شما خرید کنند. چطور می‌توانید برندتان را در ذهن مخاطبان حک کنید تا شما را متفاوت از رقبا بدانند. ارزش‌های پیشنهادی شما برای مخاطبان چیست و چرا با دیگران فرق می‌کنید.
  3. شناسایی مشتریان هدف: درست است که در مرحله اول باید اطلاعات دموگرافی و مردم‌شناسی مخاطبان‌تان را داشته باشید، اما فراموش نکنید همه چیز به این سادگی نیست و باید عمیق‌تر باشید. شما با مردم واقعی مواجه هستید، افرادی که براساس احساسات و رفتارهای خود تصمیم می‌گیرند.
  4. ساختن شخصیت برند: برند خودتان را انسانی با شخصیت بدون خطا در نظر بگیرید. همه چیز را درباره این فرد توضیح دهید و این صفات را در کسب و کار خود گسترش دهید.
  5. ثابت قدم بودن: برندهای قوی در کنار ارزش‌های اساسی از روی فونت، استایل، تصاویر و کارهایی که انجام می‌دهند، کاملا قابل شناسایی هستند. تلاش کنید همیشه در خط مشی خود ثابت قدم باشید تا از خودتان هویت قوی بسازید. ولی در طول مسیر انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشید تا به‌روز بمانید.

جمع بندی

تا اینجا شما با مفهوم برند آشنا شدید و اکنون می‌دانید برند چیست. البته به این نکته توجه داشته باشید که این مسیر نیازمند صبوریست و هیچ چیز یک هو به دست نمی آید، برای مثال به سابقه کار برند های قوی مثل سامسونگ، ماکروسافت، اپل و… نگاه کنید. پس بیشتر از هر چیزی به شما صبور بودن و قدم در مسیر درست را پیشنهاد می دهم.

نویسنده

حمید رضا

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *