خیلیا براتون سوال پیش اومده که چجوری میتوانیم کسب و کار خودمون و گسترش بدیم و تو اینترنت فعالیت داشته باشیم بازاریابی یا مارکتینگ(این روز ها کلمه ی مارکتینگ و زیاد شنیدیم دیجیتال مارکتینگ) اینترنتی که به آن بازاریابی آنلاین، بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) و بازاریابی وب نیز میگویند
دیجیتال مارکتینگ شامل تمامی فعالیتهای بازاریابی است که از طریق اینترنت و به صورت آنلاین انجام میشود. به همین دلیل، بازاریابی اینترنتی با روشها و راهبردهای مختلفی همراه است که از میان آنها میتوان به بازاریابی شبکه های اجتماعی بازاریابی محتوایی بازاریابی کلیکی و بهینه سازی موتورهای جست و جواشاره کرد. در این مطلب قصد داریم با بازاریابی اینترنتی آشنا شویم و انواع روشهای بازاریابی اینترنتی و راهبرد آن را مورد بررسی قرار دهیم .
بازاریابی اینترنتی چیست؟
به کلکسیونی از روشها میگویند که طریق آنها بازراریابی فرآورده ها وخدمات خود برای مخاطب آنلاین بپردازید .مقصود ار بازاریابی اینترنتی کمک به کسب و کار برای رسیدن به مشتری احتمالی بیشتر و هدایت آنها به سمت تبدیل است.
بازاریابی اینترنتی از سال 1990 تا سال 2000 با اس تفاده فن آوری روش بازاریابی سنتی را متحول کرد. برای بازاریابی اینترنتی باید زیرسازی مناسب وجود داشته باشد. دراین روش از بازاریابی دیگرنیازی به حضور مشتری درمغازه ها نیست از این رو تمرکز اصلی استفاده از دستگاه های دیجیتال (الکترونیکی) است .
فعالیت های بازاریابی:
- بهینه سازی موتور جستجو ( سئو) Search Engine Optimization
- بازاریابی موتور جستجوSearch Engine Marketing
- بازاریابی محتوا Content Marketing
- اتوماسیون محتوا Content Automation
- بازاریابی کمپینی Campaign Marketing
- بازاریابی تجارت الکترونیک E-commerce Marketing
- بازاریابی شبکه های اجتماعی Social Network Marketing
- بازاریابی ایمیلی Email Marketing
- تبلیغات نمایشی Display Advertising
- کتابهای الکترونیکی E-books
- دیسک های نوری Optical Disks
فواید بازاریابی:
1.هزینه کمتری دارد
2.محدودیت جغرافیایی ندارد
3.فناوری قابل اعتماد
4.افزایش نوآوری در کالاها وخدمات
5.حرکت باسلیقه ی روزجامعه
6.کاهش اشتباهات مربوط به حوزه انسانی
7.فعالیت جغرافیایی
8.استفاده کمال و تمام از رسانه های اجتماعی
9.برقراری ارتباطات
10.شخصی سازی
وچندین فوایدی دیگر که فقط ما چند نمونه ی آن را گفتیم
انواع راهبردوروشهای بازاریابی اینترنتی:
1.تبلیغات بصری
2.ایمیل مارکتینگ
3.بازاریابی درون گرا
4.بازاریابی موتورهای جست و جو
5.بهینه سازی موتورهای جست و جو
6.بازاریابی شبکه های اجتماعی
7.بازاریابی موبایلی
8.بازازیابی زنجیره ای
9.بازاریابی محتوا
تبلیغات بصری(دیداری):
یک تصویر به هزاران کلمه میارزد .
یعنی وقتی دربارۀ بازاریابی حرف میزنیم، این گفته کاملا درست است. مقالات عکسدار، ۹۴ درصد بیشتر از مقالاتی که عکس ندارند خوانده میشوند و ۸۳ درصد از شیوههای خواندن ما از طریق تجربه های بصری یا دیدنی است .
تصاویر در کمترین زمان ممکن اطلاعات بسیاری را انتقال میدهد. بازاریابی بصری(دیداری) دربارۀ استفاده از این مؤلفه در جهت منفعت های شما،به کار میرود. یکی از موضوعات همیشگی همکاران ما با مشتریان، بالاخص علاقهمندان استفاده از تبلیغات در اینستاگرام استفاده مناسب و خلاقانه از تصاویر برای جذب کاربران است .
چهاررکن بصری:
1.اعتبار
2.تاثیرحسی
3.نمونه های اولیه
4.مرتبط بودن
ایمیل مارکتینگ:
استفاده از ابزار ایمیل و ارسال پیام به مخاطبان مقصود در راستای جذب مشتریان جدید و حفظ رابطه با مشتریان قدیمی، ایمیل مارکتینگ گفته میشود.
محتوای پیام شما میتواند شامل تبلیغات، محتوای کاربردی، تخفیفها و پیشنهادات جذاب و متفاوت و… باشد.
شما در هر مرحله از راهبرد خود همانند برندسازی و آگاهی از برند، تشویق به خرید ، حفظ مشتریان و… میتوانید به سمت بازاریابی ایمیلی بروید. استفاده از ایمیل وسعت بسیار زیادی دارد در بسیاری از موارد از آنها بیخبر هستیم و نمیتوانیم به درستی ازآن استفاده کنیم.
با این توصیف ها به نظر میرسد پیش از شروع هر مسئل ای باید ابتدا به تاریخچه ایمیل مارکتینگ بپردازیم و با چه هدفی شکل گرفته است. بعد از مطلع شدن از مبحث های اولیه است که میتوانید قسمتهای پیشرفته و حرفهای این شیوه از مارکتینگ را به خوبی پیاده سازی کنید.
پنج رکن ایمیل مارکتینگ:
1.ایجادبهترین لیست ایمیل
2.ریتارگتینگ
3.کمپین های تبلیغاتی جدیدو هدفمند
4.ریتنشن مارکتینگ
5.خبرنامه
بازاریابی درونگرا:
بازاریابی درونگرا به معنی ایجاد راهحلها و فرصتها برای مخاطبان و مشتریان شما است؛
به شیوه ای که هم روی کسبوکار شما و هم مشتریان تاثیرگذارباشد در بازاریابی درونگرا(inboud marketing) مشتریان تنها رباتهایی نیستند که محصول یاخدمات باید به آنها فروخته شود؛ چون که انسانهایی با انواع نیازها و دشواری های گوناگون هستند و وظیفه کسبوکار شما این است که این مشکلات را برای آنها حل کند.
این مطالب میگوید که تنها تشویق کردن مردم به خرید و استفاده از خدمات کافی نیست و باید به آنها کمک و از آنها حمایت کنید.
در بازاریابی درونگرا باید تلاش کنید تا محتوا و مفهوم مناسب را که به صورت کامل برای موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی بهینهسازی شده، با توجه به پرسونای مخاطب ایدهآل، در زمان و مکان درستی به مشتریان بالقوه خود عرضه کنید.
در این نوع بازاریابی مهمترین بخش پیدا کردن محتوای مناسبی است که به خوبی مخاطبانتان را گرفتارمیکند و آنها را ترغیب میکند تا وارد قیف فروش کسب و کارتان شوند. این اتفاق به مرور زمان و با استفاده از فرستادن پیامهای شخصیسازی شده، ایمیلها، شبکههای اجتماعی و راههای متعدد دیگری که برای تبلیغات وجود دارد ممکن خواهد شد.
بازاریابی موتورهای جست و جو:
بازاریابی موتور جستجو بازاریابی اینترنتی با استفاده از تبلیغات پولی است که به منظورپیشرفت وبسایتها از طریق بیشتر دیده شدن آنها در صفحات موتورهای جستوجو انجام میشود.
زمانی که شما چیزی را جستجو میکنید، وبسایتهایی که در قسمت میانی صفحه مشاهده میکنید، حاصل یک سئو( بهینه سازی موتورهای جست وجو) خوب است که در دسته قرار میگیرد و وبسایتهایی که در قسمت بالا و پایین صفحه مشاهده میکنید، حاصل راهبردهای سئو (بهینه سازی موتورهای جست وجو ) است.
بازاریابی موتورهای جستجو یک روش تاثیرگذارو یونیک برای بازاریابی کسبوکار است.
مردم آنچه را که میخواهند جستجو میکنند و تبلیغکنندگان کلمات مرتبط با جستجوها را هدف قرار میدهند و شما تنها در صورتی باید به تبلیغکنندگان پول بپردازید که مشتریان بالقوه بر روی لینک تبلیغ شما کلیک کنند. در اینجاست که مفهوم تبلیغات به ازای هر کلیک، میآید. تفاوت بزرگ تبلیغات آفلاین مانند روزنامه و… با بازاریابی موتور جستجو این است که در تبلیغات سنتی، تبلیغات بدون توجه به گرایش مردم برای مشاهده تبلیغ، به آنها نمایش داده میشود و شما نیز در هر صورت باید هزینه تبلیغات را پرداخت کنید.
مردم محصولات یا خدماتی را که میخواهند جستجو میکنند و تبلیغات شما تنها به مخاطبان هدف نمایش داده میشود؛ و همانطور که گفته شد، تنها در صورت کلیک بر روی لینک تبلیغ باید به تبلیغکننده پول بپردازید.
چهارراهکاربهبودبازاریابی ازطریق موتورهای جست وجو:
1.ارزیابی کلمات کلیدی یاکلیدواژه های باکیفیت
2.منحصربودن تبلیغات گوگل
3.ساختارسلسله مراتبی کلیدواژه ها
4.صفحات فرود
بازاریابی شبکه های اجتماعی:
یکی از جدیدترین و بهترین راهکارهارتبلیغ بازاریابی شبکه های اجتماعی درفضای مجازی یاشبکه های بازاریابی است.
بازاریابی تکنیکی در فضایی بی واسطه، سریع و با کمترین محدودیت استفاده از متدبازاریابی می تواند برای شما مخاطبان بسیاری را به سمت شما سوق دهدو کسب وکار شما را در کوتاه ترین زمان تغییر دهد.
جذب مخاطب، طرفدار و دریافت فوری بازخوردهای مستقیم آن ها می تواند شما را ازرقیب ها کاملا جدا نموده و پله های ترقی زیادی را جلوی پای شما می گذارد. ضمنا این روش به سایت شما کمک زیادی می کند. بازاریابی رسانه های اجتماعی، به دست آوردن ترافیک وب سایت و یا کسب توجه به یک موضوع از طریق رسانه های اجتماعی است.
بازاریابی شبکه های اجتماعی معمولا هدفی برای ایجاد محتوایی دارند که بواسطه آن بتوانند توجه مخاطبین را در آن زمینه ها جلب و مخاطبان را تشویق به اشتراک گذاری آن در بین شبکه های اجتماعی کنند. تبلیغ دهان به دهان الکترونیکی (منجر شده اشاره به هرگونه اظهارنظری دارد که مصرف کنندگان از طریق اینترنت (به عنوان مثال وب سایت ها، شبکه های اجتماعی و…) در رابطه با یک اتفاق، کالا، خدمات، برند یا شرکت به اشتراک می گذارند.
زمانی که پیام اشاره شده از کاربر دیگر پخش و همه ازان اطلاع یافتند، چون از یک منبع شخص ثالث ومطمئن می آید، نتیجه آن شکل گیری نوعی بازاریابی در رسانه به دست آورده شده در عوض رسانه هزینه دارد.روش تحقیق: شیوه پژوهش حاضر مبتنی بر روش توصیفی – تحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه ای می باشد. یافته ها: با تشریح مفهوم شبکه اجتماعی، به آنالیز این شبکه های اجتماعی پرداخته شده است.نتیجه گیری آن:بازریابی ازطریق شبکه های اجتماعی با ارتباط وواکنش آغاز می شود و این واکنش باید به طور مداوم میان شرکت و مشتریان بالقوه ودرحال حاضرآن برقرار باشد.
هشت عنصر موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی:
1.بررسی منظم شبکه های اجتماعی
2.هدف های مشخص در راهبرد شبکه های اجتماعی
3.داشتن شناخت از مخاطبان و بازدید کنندگان
4.انتخاب درست شبکه اجتماعی
5.بانک محتوا و زمانبندی صحیح انتشار
6.ابزارهای شبکه اجتماعی
7.تجزیه و تحلیل و اندازه گیری
8.برقراری ارتباط با مخاطب
بازاریابی موبایلی:
اصطلاح بازاریابی موبایلی در ابتدا بیشتر معادل بازاریابی پیامکی حساب میشد . اما به تدریج با افزایش قابلیتهای موبایلها،و ترویج گوشیهای هوشمند و امکان در دسترس بدون به اینترنت از طریق موبایل، بازاریابی موبایلی به مفهوم بسیار بزرگتری تبدیل شد.
درحدی که گاهی ترجیح میدهند آن را نه به عنوان زیرمجموعهی دیجیتال مارکتینگ، بلکه به عنوان یک شاخهی مستقل وجدا ازبازاریابی تعریف کنندتا جایگاه و مهم بودن ان مشخص و تاکید شود.
1.وبسایت خود را برای استفاده موبایلی بهینه کنید
2.سرعت در کاردهی وبسایت و اپلیکیشن موبایلیتان حرف اول را میزند. اگر نتوانید سرعت لودتان را زیاد کنید مشتریان را یکی پس از دیگری از دست خواهید داد
3.کمپینهای ایمیلی را برای موبایل بهینه کنید. ایمیلهایی برای موبایل بهترند که کوتاه، واضح و صریح باشند
4.پیش از ارسال پیامک، آن را حتما تست کنید. از ارسال پیامکهایی با لحن تبلیغاتی و نامربوط برای افراد خودداری کنید
5.وی اپلیکیشنهای موبایلی تبلیغات کنید. بر اساس هزینهها و تاثیر گذاری هریک میتوانید تبلیغی را انتخاب کنید که برای کسبوکار شما مناسبتر است
بازاریابی زنجیره ای:
یکی از روش های بازاریابی، بازاریابی زنجیره ای می باشد.
بازاریابی زنجیره ای نوعی از بازاریابی است که چند بازاریاب باهم یک هدف مشترک را دنبال می کنند به این شکل که چند بازاریاب باهم یک سایت طراحی می کنند و هر بازاریاب یک محصول خود را در سایت قرار می دهد و لینک سایت را در سایتهای دیگر پخش می کنند، زمانی که لینک سایت پخش میشود چون تمامی محصولات در سایت ثبت شده اند تمامی آنها نمایش داده میشوند. که این مسئله به سود کل پویش می باشد.
علاوه بر تمامی اینها ممکن است کاربر از محصولی که توسط یک بازاریاب نمایش داده شده خوشش نیاید اما با داشتن لینک سایت و وارد شدن به سایت از محصولات دیگر استقبال خواهد کرد.
و اما مقصو داز این نوع بازاریابی ایجاد یک پویش می باشد که در ان بازاریاب ها به صورت مشترک و گروهی کار می کنند و در سود و ضرر آن شریک هستند اما میتوان نتیجه گرفت که در کل این نوع از بازاریابی، بازاریابی است که به نفع همه است چون همانطور که گفته شد مشتری برای دیدن یک محصول که توسط یک بازاریاب ثبت شده است به سایت می آید ولی محصولات دیگر را هم می بیند و نظرش بیشتر جلب می شود .
چندتکنیک برای بازاریابی زنجیره ای موفق:
1.داستان سرایی کنید.
2.تحقیق درموردمشتریان خود
3.موقعیت فعلی مشتریان بالقوه ی خودرابه چالش بکشید.
4.پیگیرباشید.
5.بررسی و رسیدگی به اعتراضات
مواردبالا فقط چندنمونه از تکنیک های بازاریابی بودتکنیک های بیشتری درگوگل هست که با خواندن آنها میتوانیدپیشرفت کنید.
بازاریابی محتوا:
بازاریابی محتوایی فوایدزیادی دارد که میتواند شما را به عنوان یک صاحب کسب و کار همراهی کند و رشدی ثابت به ارمغان آورد. از مهمترین ویژگیهای آن میتوان به توسعه کسب و کارهای جدید اشاره کرد. راهبردبازاریابی محتوا باعث میشود محتوایی معتبرکه ارتباط کاملی با موضوع کسب و کار دارد، به وجود بیاید. چنانچه بازاریابی محتوا قدرباشد، مخاطبان جدیدی جذب موضوع و کسب و کار موردنظر شده و مخاطبان قبلی نیز به توان خود باقی میمانند.
محتوای ارزنده و باارزش میتواند مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب کند.
ویژگی های راهبرد بازاریابی محتوای موفق، داشتن برنامهریزی دقیق و منظم بوده و باید به این مسئله توجه داشت که محتوا ویژه چه کسانی تولید میشود و مخاطب از محتوای ایجاد شده چه فایده ای خواهد برد و یا قرار است کدام یک از مشکلات خود را با کمک محتوای تولید شده برطرف کند. افرادی که دراین نوع بازاریابی مشغول هستند، باید مراحلی مد نظر را قرار دهند که بتوانند به وسیله آنها بهترین نتیجه را داشته باشند.
چهارتاکتیک بازاریابی محتوایی
1.داستان جذاب بگویید.
2.ازوبلاگ نوسی فراتر بروید.
3.برشخصی سازی تمرکزکنید.
4.ملاک های خودرادنبال کنید وبه طورمداوم پیشرفت کنید.
امیدواریم که با خونداندن مقاله اطلاعات کافی و به دست آورده باشید و کسب و کارخودرا افزایش دهید.